4 Ιουν 2016

Στιγμές ονειρεμένες!


  Καλημέρα Γ΄ Εθνική λέει με κάθε επισημότητα πλέον η Ρόδος που στο ματς-φιέστα που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο, νίκησε με 2-1 τον Πανθηραϊκό και έκανε το 6 στα 6. Η Ρόδος είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στις νίκες, αποδεικνύοντας σε όλους πως έρχεται με φόρα στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νωρίς νωρίς καθάρισαν το ματς τα ελάφια, με δράστες τους Παυλίδη και Αρχοντούλη, μείωσε ο Φύτρος για τους Κυκλαδίτες.
  Το ματς δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς ήταν αδιάφορο τόσο βαθμολογικά όσο και από άποψη τελικής κατάταξης. Η Ρόδος είχε εξασφαλίσει από πολύ νωρίς την άνοδο αλλά και την πρωτιά στον όμιλό της και έτσι στο μυαλό των ελαφιών υπήρχε περισσότερο η απονομή και η φιέστα παρά ο αγώνας. Παρ' όλα αυτά οι Πρωταθλητές μας μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο προηγούνταν με 2-0. Αρχικά στο 3΄ ο Ιμεραλιλάι μετά από ωραία κούρσα από τα δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα με τον τερματοφύλακα του Πανθηραϊκου να διώχνει ασταθώς. Το λάθος αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Παυλίδης που με ψύχραιμο πλασέ από κοντά έγραψε το 1-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους πρασίνους. Ο Δελαπόρτας εκτελεί το κόρνερ από τα αριστερά, ο Αρχοντούλης πιάνει στον ύπνο τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και με προβολή στο πρώτο δοκάρι κάνει το 2-0. Η Ρόδος συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε ο Δελαπόρτας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει, με τον Πανθηραϊκό να βρίσκει την ευκαιρία και να μειώνει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φύτρου. Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο και οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1.
  Στην ανάπαυλα η Ρόδος τίμησε την ζωντανή ιστορία της, ανθρώπους που δόξασαν το ελάφι στο στήθος και έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο "βιβλίο" των πράσινων επιτυχιών. Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν λοιπόν στους Γιώργο Σκαρτάδο, Αντώνη Ρήγα αλλά και στους Γιώργο Πατρό και Κώστα Πάττα. Επίσης τιμήθηκε και ο Πανθηραϊκός για την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική.
  Έπειτα απ' αυτό το σύντομο τελετουργικό, οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στο γήπεδο για την έναρξη του β΄ μέρους. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τις δυο εστίες. Σαφώς επηρεασμένοι από το γιορτινό κλίμα που επικρατούσε από νωρίς στο γήπεδο, οι παίχτες μας δεν αναζήτησαν με ιδιαίτερο ζήλο το τρίτο γκολ, ενώ αυτοί του Πανθηραϊκού έδειχναν να θέλουν αλλά να μην μπορούν. Με το σφύριγμα της λήξης όλοι ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς. Ποδοσφαιριστές, διοίκηση, φίλαθλοι έγιναν ένα κουβάρι και γιόρτασαν με την ψυχή τους μια δύσκολη αλλά εξίσου μαγική χρονιά. Πλέον, όλοι στο πράσινο στρατόπεδο στρέφουν το βλέμμα τους, στην επόμενη μέρα του συλλόγου, καθώς άπαντες θέλουν να δουν την ομάδα ακόμα πιο ψηλά, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Τα γκολ:

3΄: Έπειτα από γύρισμα του Ιμεραλιλάι, ο Παυλίδης εκμεταλλεύεται το λάθος του Τσουκαλά και έκανε το 1-0.
4΄: Κόρνερ που εκτελεί ο Δελαπόρτας, με τον Αρχοντούλη να σημειώνει το 2-0 με προβολή.
31΄: Ο Φύτρος με απευθείας φάουλ μείωσε σε 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Κεφάλας, Καντιμοίρης, Ορφανίδης (66′ Αξιώτης), Θεοδοσίου (28′ λ.τρ. Νικήτας), Τζιβίλογλου, Καλημέρης (81′ Μπιγκό), Δελαπόρτας, Αρχοντούλης, Ιμεραλιλάι, Ευγενικός, Παυλίδης.

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ(Γιώργος Αρχοντάκης): Τσουκαλάς, Νικολάου, Βαρούχας (87′ Γ. Περιάλης), Μηνδρινός (90′ Ματσιώτας), Αγοραστός, Λούκας, Φύτρος, Περιάλης, Στρατηγάκης, Γκουτσούλας, Ζώνας (63′ Αρβανίτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου