22 Μαΐ 2016

Ελαφάρα Γ΄ εθνική, και δεν σταματάμε εκεί!


Με σπασμένα τα φρένα! Φόβο και τρόμο προκαλούν τα ελάφια, που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι Πρωταθλητές μας πέτυχαν μια ακόμα μεγάλη νίκη, απέσπασαν ένα τεράστιο διπλό στην έδρα του Πανθηραϊκού επικρατώντας με 0-2 και πλέον όλοι στην ομάδα είναι έτοιμοι για τη μεγάλη φυγή. Η Ρόδος δείχνει να έχει αφήσει για τα καλά πίσω της τα δύσκολα χρόνια και είναι πανέτοιμη να γράψει νέες σελίδες στη χρυσή ιστορία της. Πλέον η ομάδα του νησιού μας είναι μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα του 10ου ομίλου, και με νίκη την Τετάρτη επί του Ποσειδώνα Καρδαμύλων στο Δημοτικό Στάδιο θα πανηγυρίσει μπροστά στον κόσμο της και την μαθηματική επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες.
 Στο δημοτικό γήπεδο των Φυρών το παιχνίδι ξεκίνησε νωχελικά στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο ο Πανθηραϊκός όσο και η Ρόδος έδειξαν επιφυλακτικοί στις πρώτες τους προσπάθειες παίζοντας αναγνωριστικά. Οι πρώτες ευκαιρίες ανήκουν στους γηπεδούχους οι οποίοι απείλησαν τον Κεφάλα με ορισμένα σουτ, χωρίς όμως να τον ανησυχήσουν ιδιαίτερα. Η Ρόδος απ΄την άλλη πλευρά ήταν αυτή που είχε την ουσία, καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ ακριβώς με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαπενταλέπτου. Ο ιδιαίτερα κινητικός Ιμεραλιλάι έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα από τα πλάγια και ανατράπηκε αντικανονικά στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Παυλίδης διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα, κάνοντας το 0-1 για τα ελάφια. Από εκείνο το σημείο η Ρόδος πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να κυκλοφορεί ωραία τη μπάλα. Με το σκορ υπέρ της, η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη έδειχνε να έχει τον έλεγχο και να φέρνει το ματς στα μέτρα της. Μάλιστα, η Ρόδος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 32΄ να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Τζιβίλογλου, το πλασέ του οποίου από το ύψος του πέναλτι περίπου κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Ρόδος δεν μπόρεσε να σημειώσει κάποια άλλη σημαντική φάση, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φύτρου. Έτσι με το σκορ αυτό οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν προς τα αποδυτήρια, με την ομάδα μας να έχει το σκορ που θέλει και με ξεκάθαρο στόχο της να κρατήσει το μηδέν ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.
 Το β΄ μέρος ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα του Σάββα Ορφανίδη, καθώς τη θέση του τραυματία Γκόγκα πήρε ο Αρχοντούλης. Με την είσοδο του έμπειρου μεσοαμυντικού, η Ρόδος έδειξε πως κύριο μέλημά της είναι να διατηρήσει το σκορ. Πράγματι, οι Πρωταθλητές Δωδεκανήσου κατάφεραν σχετικά εύκολα να ελέγξουν τις επιθετικές προσπάθειες του Πανθηραϊκού, ο οποίος είχε τον χώρο αλλά όχι και την αποτελεσματικότητα. Στο 65΄ ο τεχνικός των πρασίνων έριξε στη μάχη και τον Αμανατίδη. Έτσι τα ελάφια έγιναν περισσότερο απειλητικά, και κάθε αντεπίθεση μύριζε γκολ. Τελικά, η Ρόδος στο 72΄ πέτυχε το πολυπόθητο δεύτερο γκολ και απέκτησε πολύ σημαντικό προβάδισμα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Δελαπόρτα, ο Τζιβίλογλου πήρε την κεφαλιά στρώνοντας για τον Αρχοντούλη, ο οποίος με προβολή από κοντά διαμόρφωσε το 0-2. Η Ρόδος πλέον ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης. Ο Πανθηραϊκός προσπαθούσε απεγνωσμένα να πετύχει κάποιο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι, όμως έδειχνε να μην έχει το καθαρό μυαλό ώστε να το καταφέρει. Μάλιστα η Ρόδος λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, όμως ο Τσουκαλάς έδιωξε εντυπωσιακά το πολύ δυνατό σουτ του Παυλίδη. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε τίποτα, και έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τα ελάφια να πανηγυρίζουν μια ακόμα πολύ σημαντική νίκη.
 Η Ρόδος κατάφερε να κάνει το τρία στα τρία και φεύγει από τη Σαντορίνη με το τρίποντο που την φέρνει μια ανάσα από την Γ΄ εθνική. Τα ελάφια λοιπόν είναι έτοιμα να γυρίσουν σελίδα. Την Τετάρτη, στις 17:00, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δημοτικό Στάδιο. Όλοι οι φίλαθλοι της Ρόδου οφείλουν να είναι εκεί. Ένας αγώνας που ευχή όλων είναι να αποτελέσει την έναρξη για μια σειρά από επιτυχίες που θα φέρουν τη Ρόδο ξανά στην κορυφή. Εκεί που αξίζει να βρίσκεται!

Τα γκολ:

15΄: Ο Ιμεραλιλάι ανατρέπεται ξεκάθαρα στη μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση του πέναλτι αναλαμβάνει ο Παυλίδης που δεν δυσκολεύεται να νικήσει τον Τσουκαλά για το 1-0.
72΄: Κόρνερ του Δελαπόρτα, ο Τζιβίλογλου με κεφαλιά στρώνει για τον Αρχοντούλη που διαμορφώνει το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ(Γιώργος Αρχοντάκης): Τσουκαλάς, Νικολάου, Βαρούχας(80΄Στρατηγάκης), Αγοραστός(62΄Αρβανίτης), Περιάλης, Λούκα, Φύτρος, Κωλέτσης, Βέρμπης, Γκουτσούλας, Ζώνας

ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Κεφάλας, Καλημέρης, Καντιμοίρης, Ορφανίδης, Παυλίδης, Τσιβίλογλου, Αξιώτης, Θεοδοσίου, Δελαπόρτας, Γκόγκας(46΄λ.τ.Αρχοντούλης, 79΄λ.τ.Νικήτας), Ιμεραλιλάι(64΄Αμανατίδης)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου