25 Μαρ 2016

Πρώτη ήττα στην Κω

 Σε ένα παιχνίδι που είχε περισσότερο τον χαρακτήρα προετοιμασίας, η πρωταθλήτρια Ρόδος φιλοξενήθηκε από τον Αντίμαχο, στην Κω στα πλαίσια της 30ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας.
 Με τον στρατευμένο Δελαπόρτα να επανεμφανίζεται μετά από καιρό στην αποστολή των ελαφιών, η Ρόδος παρατάχθηκε με επιθετικό σχήμα στην Αντιμάχεια με σκοπό να εξασφαλίσει τη νίκη που θα την έφερνε πιο κοντά στο στόχο του απόλυτου. Ωστόσο, οι πράσινοι ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι και δεν κατάφεραν να πατήσουν γερά στο γήπεδο ώστε να απειλήσουν την εστία του αντίπαλου γκολκίπερ. Ο Αντίμαχος είχε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους την επιθετική πρωτοβουλία και δεν επέτρεψε στη Ρόδο να αναπτυχθεί και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του. Τα ελάφια αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Αρχοντούλη και Αξιώτη να μην μπορούν να τροφοδοτήσουν τους συμπαίκτες τους με σωστές μπαλιές προκειμένου να ενεργοποιήσουν την επιθετική τριάδα της ομάδας τους. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να φανούν απειλητικοί με κάποιες στημένες φάσεις και με κάθετες πάσες, με τις προσπάθειές τους, όμως, είτε να καταλήγουν άουτ είτε να κοντράρονται από τα στόπερ της Ρόδου. Η πρώτη φάση για τα ελάφια έρχεται στο 33΄ όταν ο Παυλίδης δοκίμασε από μακριά το πόδι του, με τον Μιαούδη να βρίσκεται σε σωστή θέση και να αποκρούει. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να σημειωθεί η μεγάλη ευκαιρία μπροστά σε κάποια από τις δύο εστίες. Ένα χλιαρό σουτ του Αξιώτη, δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, με τις δυο ομάδες να οδεύουν προς τα αποδυτήρια και το ρευστό 0-0 να παραμένει.
 Με την επανάληψη λίγα πράγματα άλλαξαν. Ο Σάββας Ορφανίδης έριξε στη μάχη τον Δελαπόρτα προκειμένου να βελτιωθεί η μεσοεπιθετική παρουσία της Ρόδου. Τα ελάφια όμως δυσκολεύονταν να φτάσουν στην τελική ευκαιρία. Ο Αντίμαχος εξακολουθούσε να πιέζει για κάποιο γκολ. Τελικά σε μία από τις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού, κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με  τον Μποϊλή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χατζησουλεϊμάν. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να περάσουν στην αντεπίθεση και να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα. Μια επικίνδυνη κεφαλιά του Τζιβίλογλου, που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μιαούδη, ήταν η τελευταία φάση ενός αγώνα στον οποίο ο Αντίμαχος απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Από την άλλη πλευρά, στο στρατόπεδο της Ρόδου, βλέπουν τη σημερινή ήττα ως ένα καλό μάθημα, ενώ το μυαλό όλων στρέφεται πλέον στα μπαράζ που ακολουθούν και που θα κρίνουν την άνοδο στην Football League 2.

Τα γκολ:

 83΄: O Χατζησουλεϊμάν εκτελεί το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μποϊλής εκμεταλλεύεται την ολιγωρία των πρασίνων και από κοντά γράφει το 1-0 για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΝΤΙΜΑΧΟΣ(Γιώργος Σταμάτης): Μιαούδης, Ζιώγας(25΄λ.τ.Ανδρογιώργης), Σωτίρι, Ιωαννίδης, Μποϊλής Μ., Θωνιάτης, Χατζησουλεϊμάν, Βλαντιμίροφ, Συνεσίου(72΄Κοκκαλης), Μπεκιρλάρι, Παπανικολάου(76΄Πης)

ΑΣ ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Ράτζα, Καντιμοίρης, Ορφανίδης, Ρούσσης, Αξιώτης, Καλημέρης, Τζιβίλογλου, Αμανατίδης(55΄Δελαπόρτας), Παυλίδης, Αρχοντούλης, Γκόγκας(75΄Ιμεραλιλάι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου