12 Μαρ 2016

Επέστρεψε στο θρόνο της!

  Στο θρόνο της επέστρεψε η βασίλισσα του Αιγαίου, που έξι στροφές πριν από το φινάλε της αγωνιστικής δράσης για την Α' Κατηγορία, στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου για την περίοδο 2015-2016. Τα ελάφια σήμερα το μεσημέρι πέρασαν νικηφόρα και από την Κάλυμνο, επικρατώντας με 1-4 του Καλυμνιακού, και σφράγισαν με αυτό τον τρόπο την κατάκτηση του τίτλου. Παυλίδης (με δύο γκολ), Αξιώτης και Γκόγκας οι σκόρερ για τους πράσινους, ο Φράγκος το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.
  Το ματς δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής, καθώς η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η Ρόδος μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε από πολύ νωρίς πως το ζητούμενο για τον σημερινό αγώνα ήταν μόνο η νίκη. Με αυτό το σκεπτικό οι παίχτες του Σάββα Ορφανίδη μπήκαν πολύ δυνατά και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Έτσι ήδη στο 12΄ κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του Καλυμνιακού και να ανοίξουν το σκορ με ωραίο πλασέ του Γκόγκα ο οποίος επέστρεψε στα γκολ και δείχνει να ξεπερνάει για τα καλά τα μικροπροβλήματα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα. Τα ελάφια συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος μόλις τρία λεπτά αργότερα. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Παυλίδης, που αξιοποίησε το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε. Από εκεί και πέρα η Ρόδος συνέχισε να προσπαθεί, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να ανεβάσει κι άλλο το δείχτη του σκορ. Ωστόσο καμία από αυτές δεν καρποφόρησε, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το 0-2 να παραμένει.
  Στην επανάληψη η Ρόδος μπήκε το ίδιο δυναμικά και συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την άμυνα του Καλυμνιακού. Το γεγονός αυτό έφερε και το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους, μόλις οχτώ λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, ο Αξιώτης με δυνατό σουτ από μακριά, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τα πράσινα και διαμόρφωσε το 0-3. Λίγο αργότερα, στο 67΄ ο Αξιώτης από σκόρερ έγινε δημιουργός, αφού με ωραία μπαλιά βρήκε τον Παυλίδη που από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τέταρτο συνολικά της ομάδας του. Η Ρόδος είχε αποκτήσει πλέον ένα σκορ ασφαλείας, που της επέτρεψε να κατεβάσει ρυθμό και να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει και του αγώνα της επόμενης εβδομάδας κόντρα στον Φοίβο. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι παίχτες της ομάδας της Καλύμνου, που στο 76΄ μείωσαν το σκορ σε 1-4 έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φράγκου. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωση του ενενηντάλεπτου δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο πέρα από την είσοδο του Γιαννούλη στη θέση του Ράτζα. Ο νεαρός τερματοφύλακας, προωθήθηκε από τις ακαδημίες των ελαφιών και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την ''μεγάλη'' ομάδα, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες. Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίχτες της Ρόδου να πανηγυρίζουν όχι μόνο για τη νίκη. Τα ελάφια επιστρέφουν από το ''νησί των σφουγγαράδων'' έχοντας τον τίτλο του πρωταθλητή στις αποσκευές τους. Πλέον η Ρόδος κυνηγά το εντυπωσιακό ρεκόρ της κατάκτησης του τίτλου μετρώντας μόνο νίκες. Ωστόσο άπαντες στο στρατόπεδο των πρασίνων άρχισαν ήδη να στρέφουν την προσοχή τους στα μπαράζ ανόδου, όπου η Ρόδος, σε δυο μήνες περίπου από τώρα, θα κληθεί να πετύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες, με τη βοήθεια φυσικά του κόσμου της και όλου του νησιού.

Τα γκολ:


12΄: Ο Παυλίδης βρίσκει με ωραία πάσα τον Γκόγκα, που από κοντά ευστοχεί και ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

15΄: Ανατροπή του Παυλίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή. Την εσχάτη των ποινών αναλαμβάνει να εκτελέσει ο ίδιος κάνοντας το 0-2.
53΄: Ο Αξιώτης με εντυπωσιακό σουτ από μακριά, νικάει τον αντίπαλο γκολκίπερ και διαμορφώνει το 0-3.
67΄: Έξυπνη μπαλιά από τον Αξιώτη, αποδέκτης της μπάλας γίνεται ο Παυλίδης που πετυχαίνει το 0-4
76΄: Ο Τρικοίλης κερδίζει το πέναλτι, το οποίο μετουσιώνει σε γκολ ο Φράγκος για το τελικό 1-4.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΟΣ(Κλειδάρας Γιώργος): Έλληνας, Κοτσάνης, Κανέλλης, Φράγκος, Καμπούρης, Κλάψης, Κάννης, Κουλιας(76΄Πάνος), Χουρδάς(46΄Πιλάτος), Τρικοίλης Γ., Κασιώτης(70΄Τρικοίλης Κ.)


ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Ράτζα(80΄Γιαννούλης), Καντιμοίρης, Ορφανίδης(60΄Καμπούρης), Νικήτας, Θεοδοσίου, Τζιβίλογλου, Αξιώτης, Ρούσσης(60΄Μπινγκό), Ευγενικός, Παυλίδης, Γκόγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου