28 Νοε 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας


Το Σάββατο 26-11-2011 η ομάδα εφηβικού του Α.Σ. Ρόδος παίξαμε για το Πρωτάθλημα Υποδομών, με την εφηβική ομάδα του Διαγόρα. Αποδείχθηκε μια ομάδα «ανώτερης κατηγορίας», με παίκτες στη σύνθεση της στον προθάλαμο του επαγγελματισμού που υποχρεωθήκαν, όπως ακούστηκε, εύχομαι να είναι ψέμα, να παίξουν για να κερδίσουν το εφηβικό της «Ρόδου», του «Διγενή», της «Νίκης Ρόδου» και όποιο άλλο θέλουν. 
Το “unfair-play” σε όλο του το μεγαλείο... 
Όλοι καιρό τώρα, κρυβόμασταν πίσω από το δάχτυλο μας, να μην μιλήσουμε και να δείχνουμε δήθεν ανωτερότητα. Τα πράγματα, όμως, όπως και τα αποτελέσματα, δείχνουν αλλιώς. Όλοι έχουμε ευθύνη για αυτό που γίνεται και που  νομίζω πως θα ακολουθήσει. Η Ε.Π.Σ.Δ κατάφερε, σωστά για μένα, να φτιάξει μετά από 3 χρόνια μια προκήρυξη που δυστυχώς δεν μπορεί να εφαρμοστή για την ώρα. Εδώ είναι το λεπτό σημείο. Το νόμιμο μερικές φορές δεν είναι και ηθικό. Εδώ πρέπει να δείξουμε τι μήνυμα πρέπει να περάσουμε στους νέους, στους εφήβους δηλαδή την πραγματική σημασία του  fair-play” του «ευ αγωνίζεσθε». Για την ώρα δεν υπάρχει.
Πρόταση από εμάς υπήρχε. Στην αναφορά του Διαγόρα ότι θα χρησιμοποιηθούν δυο παίχτες προερχόμενοι από τη μεγάλη ομάδα, (N. Ριζόπουλος, N. Νίκανδρος) να χρησιμοποιήσουν και αυτοί δυο και όχι οχτώ από την ομάδα νέων τους, όπως έγινε. Σέβομαι και εκτιμώ τον Διαγόρα και την ιστορία του και τους προπονητές του και θα ήθελα από μονοί μας να βγάλουμε τη σκιά που πλανιέται από το πρωτάθλημα υποδομών του νησιού μας. Το πρωτάθλημα γίνεται άνισο. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων. Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.
Η συνάντηση που συζητήθηκε με πολλούς συναδέλφους προπονητές υποδομών, πρέπει να γίνει το συντομότερο...                                                                                                                                                                                                     
Γιάννης Κουμέντος
Προπονητής Α.Σ. Ρόδος (εφηβικό)
Μέλος Συμβουλίου Προπονητών Δωδεκανήσου (Π.Σ.Π.Π.)
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου