8 Μαΐ 2011

Τα σενάρια για άνοδο και πλέι-οφ

Τι ισχύει για κάθε ομάδα ξεχωριστά για την άνοδο ή τη συμμετοχή στα πλέι-οφ εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής που θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή 8/5/2011.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μόνο αν...αυτοκτονήσει θα χάσει την απευθείας άνοδο στη Β' Εθνική η Παναχαϊκή. Χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό κόντρα στον Πλατανιά για να πανηγυρίσει τον τίτλο και την κατάκτηση του απευθείας «εισιτηρίου». Αν ηττηθεί και επικρατήσει ο Ηρακλής Ψαχνών του Βύζαντα Μεγάρων, τότε οι Ευβοιώτες θα είναι εκείνοι που θα της «αρπάξουν» την πρώτη θέση!

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Ο Ηρακλής Ψαχνών έχει εξασφαλίσει σίγουρα μια θέση στα πλέι-οφ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα φέρει στα Μέγαρα. Θα παίξει μόνο για το βαθμολογικό πλεονέκτημα στη διαδικασία που του δίνει η κατάκτηση της δεύτερης θέσης (+2) και για το πετύχει χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία. Έχει το πάνω χέρι ακόμα και σε περίπτωση που ηττηθεί και ισοβαθμήσει με τη Ρόδο αφού έχει επικρατήσει 3-1 στα Ψαχνά και έχει ηττηθεί 2-1 στη Ρόδο.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Με νίκη επί του Ηρακλή Ψαχνών, ο Βύζας Μεγάρων θα είναι στα μπαράζ με βαθμολογικό πλεονέκτημα, ανεξαρτήτως τι θα κάνει την ίδια ώρα η Ρόδος κόντρα στον Πανηλειακό. Ωστόσο, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Ρόδο στους 54 βαθμούς υστερεί αφού έχει έρθει ισόπαλος 1-1 στα Μέγαρα και έχει ηττηθεί 2-1 στο νησί των Ιπποτών.

ΡΟΔΟΣ: Τα "ελάφια" χρειάζονται σίγουρα νίκη στον Πύργο κόντρα στον Πανηλειακό και μη επικράτηση του Βύζαντα Μεγάρων με τον Ηρακλή Ψαχνών για να μπουν στα πλέι-οφ. Αν ισοβαθμήσουν με τους Μεγαρείς έχουν το πάνω χέρι για την τρίτη θέση, κάτι που προαναφέραμε και παραπάνω.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Το μοναδικό σενάριο που δίνει ελπίδες στον Πλατανιά να μπει στα πλέι-οφ είναι ακραίο αλλά δεν παύει να υφίσταται. Με αποκλειστική προϋπόθεση ότι θα επικρατήσει στην Πάτρα, χρειάζεται μη νίκη της Ρόδου και «διπλό» του Ηρακλή Ψαχνών στα Μέγαρα για να τερματίσει εκείνος στην τρίτη θέση. Αν ισοβαθμήσει με τους Μεγαρείς στους 55 βαθμούς και ηττηθεί η Ρόδος τότε θα οδηγηθούμε σε αγώνα μπαράζ μεταξύ του Βύζαντα και του Πλατανιά αφού και οι δύο αγώνες τους είχαν λήξει ισόπαλοι (0-0 και 1-1).

Από το mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου