29 Ιουλ 2010

Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε τα δεδομένα

Ο Πρόεδρος της Λίγκας Σπύρος Καλογιάννης ανακοίνωσε μία σειρά πρωτοβουλιών, χαρακτηρίζοντάς τα ως “προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα”.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία αποστροφή των λόγων του, ο κ. Καλογιάννης τόνισε: “Όποιος πιστεύει ότι γεγονότα που συνέβαιναν στο παρελθόν μπορούν να συμβούν και στο μέλλον γελιούνται. Έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα, η συγκυρία είναι εντελώς διαφορετική και αν δεν αναβαθμίσουμε το προϊόν δεν θα μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τουλάχιστον την προσπάθεια να αλλάξουμε τα δεδομένα

Μπαράζ για τη δεύτερη θέση
Οι δεύτεροι και τρίτοι των δύο ομίλων της Football League 2 (όπως πλέον θα ονομάζεται η Γ΄ Εθνική) θα παίζουν στο τέλος της περιόδου αγώνες μπαράζ. Οι δεύτεροι των ομίλων θα ξεκινούν το “μίνι πρωτάθλημα” των έξι αγωνιστικών με 2 βαθμούς και οι τρίτοι χωρίς βαθμό.
Θα υποβιβαστούν 5 ομάδες από κάθε όμιλο, με δεδομένο ότι θα συμμετάσχουν από 18 ομάδες σε καθέναν. Σε διαφορετική περίπτωση, ομάδα που δεν κατέβει στο πρωτάθλημα θα θεωρείται υποβιβασμένη.
Αν λόγω αδυναμίας συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, δημιουργηθεί αριθμητική ανισορροπία σε κάποιο όμιλο (π.χ. 18 έναντι 16 ομάδων), τότε ενδεχομένως να υπάρξει αλλαγή ομίλου σε κάποια ομάδα .


Βία και... γήπεδα
Ο Σπύρος Καλογιάννης προανήγγειλε ότι σε γήπεδα στα οποία δεν εξασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα δεν πρόκειται να διεξάγονται οι αγώνες. Προτεραιότητα της Λίγκας είναι η ασφάλεια φιλοξενουμένων και διαιτητών.

1 σχόλιο:

  1. Ποιος την χαρη μας:)))
    Football League 2, δυσκολευωμαι να το προφερω...
    Τωρα οταν θα με ρωτανε εδω, σε πια κατηγορια πεζει η Ροδος μας, θα λεω, Football League 2, ακουγεται πολυ ποιο καλυτερα απο την Γ(αμμα) Εθνικη, αλλα η διαφορα θα φανει μετα απο μια 20ετια.
    Τωρα ωμως 4 ομαδες θα πεξουν για την δευτερη θεση στην Β Εθνικη. Καλυτερα, να λεμε την αληθεια απο τα μπαραζ ανοδου. Μπαμ και εξω ηταν.
    Περισσοτερες ομαδες θα θελησουν να βγουν τριτοι...αναρωτιεμαι αν ο κ. Καλογιαννης το εκανε αυτο για την Παναχαικη, 3 χρονια τωρα τριτη βγαινει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή